Serbuan Perjudian San Jose Diteruskan, Tujuh Suspek Menuju ke Mahkamah California
toto

Serbuan Perjudian San Jose Diteruskan, Tujuh Suspek Menuju ke Mahkamah California

Tujuh suspek sedang menghadapi perbicaraan mahkamah selepas dua serbuan perjudian haram baru-baru ini di San Jose Timur, California. Polis merampas Pengeluaran SGP tujuh auns kokain yang disyaki, harta curi, beberapa ribu dolar, dan banyak mesin permainan.

Tujuh suspek berikutan serbuan perjudian di San Jose
Tujuh suspek tembakan mug selepas serbuan perjudian di San Jose, Calf., gambar di atas. Mengikut arah jam dari kiri atas: Nhu Huynh, Anita Nguyen, Truong Trang, Dat Nguyen, Quynh Pham, Phuoc Nguyen dan Thang Nguyen, (Imej: Jabatan Polis San Jose)
Satu serbuan berlaku minggu lalu di sebuah kediaman berhampiran North Capitol Avenue. Serbuan kedua berlaku di sebuah rumah di Marchant Court, tetapi butiran mengenai pencarian itu tidak tersedia.

Tindakan itu hanya didedahkan dalam satu kenyataan minggu ini oleh Jabatan Polis San Jose.

Salah seorang daripada mereka yang ditahan mempunyai senjata api yang sarat. Dia juga telah mengesyaki kokain dan makmal yang disyaki retak ditemui di kediaman itu. Lima daripada mereka yang ditahan didapati mempunyai waran menunggu untuk tangkapan mereka.

Setiap suspek berasal dari San Jose . Mereka dikenali sebagai Nhu Huynh, 48, Anita Nguyen, 53, Truong Trang, 51, Dat Nguyen, 46, Thang Nguyen, 54, Phuoc Nguyen, 52, dan Quynh Pham, 35.

Pertuduhan khusus tidak didedahkan oleh polis. Kes-kes tersebut akan diserahkan kepada pendakwa raya tempatan.

Penduduk berhampiran telah mengadu tentang aktiviti yang berlaku di kediaman Keluaran SDY North Capitol Avenue, KTVU , sebuah stesen TV tempatan, lapor. Pihak berkuasa berkata harta itu juga merupakan lokasi kejadian tikaman pada 4 September. Mangsa telah pulih daripada kecederaannya.

Tapak ini terletak berhampiran dengan Sekolah Menengah James Lick, terletak di North Capitol Avenue dan Avenue B.

Polis San Jose telah melakukan serbuan perjudian haram sebelum ini di bandar itu.

Perjanjian Rayuan untuk Defendan Santa Ana
Di tempat lain di California , Niem Ngoc Ha, juga dikenali sebagai “Badan Najis,” 47, dari Fountain Valley, California awal bulan ini bersetuju untuk mengaku bersalah atas tiga pertuduhan persekutuan, termasuk konspirasi, menjalankan perniagaan perjudian haram dan rasuah. Ha juga memberitahu suspek lain untuk menyerang seorang penaung, dan seorang pekerja diarahkan ditembak di leher, pendakwa raya dan pegawai negeri telah mendedahkan.

Ha didakwa menjalankan empat kasino haram di Santa Ana bersama tiga defendan lain. Defendan lain menghadapi perbicaraan yang dijadualkan bermula Mei depan.

Pada bulan Mei, California dan pihak berkuasa persekutuan memecahkan sarang perjudian haram di Santa Ana sebagai sebahagian daripada siasatan yang HK Prize meluas.

Sebanyak sembilan suspek sama ada ditahan atau masih dicari atas tuduhan perjudian atau jenayah berkaitan, seperti peras ugut dan pengedaran dadah, menurut fed pada Mei. Banyak alat perjudian telah dirampas.