Mega Millions .28B Jackpot Mengetuai Harapan Nevadans untuk Membeli Tiket
toto

Mega Millions $1.28B Jackpot Mengetuai Harapan Nevadans untuk Membeli Tiket

Ramai penduduk Nevada sedang menuju ke luar negeri untuk membeli tiket Mega Millions . Walaupun hakikatnya mereka tinggal di mekah perjudian, dan pengeluaran macau kemungkinan memenangi jackpot loteri $1.28 bilion (dan semakin meningkat) pada hari Jumaat adalah 1 dalam 303 juta.

Orang ramai beratur di luar Blue Bird Liquor di Hawthorne, Calif. untuk membeli tiket loteri Mega Millions
Orang ramai beratur di luar Blue Bird Liquor di Hawthorne, Calif., untuk membeli tiket loteri Mega Millions. Jackpot terbaru dianggarkan $1.28B setakat tengah hari Jumaat. (Imej: AP /Jae C. Hong)
Nevada tidak menjual tiket loteri, tetapi tiket Mega Millions dijual di bandar sempadan di California dan Arizona.

Jadi kini penduduk berpusu-pusu ke lokasi berdekatan ini untuk membeli tiket. Satu destinasi popular untuk Nevadians ialah Lotto Store di Primm, yang terletak di Nipton, Calif. Ia mempunyai barisan pelanggan yang panjang pada hari Khamis, memandangkan ia adalah 44 batu yang berpatutan dari Las Vegas.

Pembeli tiket yang berharap Jacques Maxey adalah antara mereka dalam barisan. Dia memberitahu Las Vegas Review-Journal bahawa dia, isterinya, dan dua daripada empat anaknya memandu ke kedai pada hari Khamis.

Jika dia menang, dia mahukan rumah baru, kereta baharu dan wang untuk memulakan perniagaan baharu.

Ramai yang menunggu untuk membeli tiket loteri duduk di kerusi lipat di bawah payung untuk kekal di bawah naungan dan meminta peminat berlari untuk menyejukkan suhu panas.

Gazillion kepada 1 Odds
Albert Edwards Jr. mengakui peluangnya untuk menang adalah “satu gazillion berbanding 1,” lapor Jurnal Kajian . Tetapi bajunya menceritakan segala-galanya.

Ia adalah T-shirt hoki ais “SELAMAT DATANG KE MUSTAHIL” Golden Knights.

Loteri sentiasa satu peluang yang baik, dan Las Vegas sentiasa tempat yang baik untuk jangka masa panjang untuk membayar,” Edwards memberitahu Jurnal Kajian.

Jika dia menang, Edwards akan membayar hutang rumahnya. Dia juga akan berkongsi sebahagian daripada rampasan itu dengan lima anaknya, enam cucu, dan seorang cicit.

Logan Teeter, seorang EMT di Clark County, mempunyai pendekatan yang lebih strategik untuk pembayaran jika dia menang. Dia akan mendapatkan wang sekaligus $650 juta.

“Saya akan mengambil jumlah sekali gus dan meletakkan semuanya dalam pelaburan atau simpanan dan mendapatkan pengurus wang,” dedah Teeter kepada Jurnal Kajian .

Seorang lagi dalam barisan ialah Debra Martin dari Las Vegas. Dia memakai Togel Singapore baju-T kuning dengan watak-watak popular dari rancangan TV “Golden Girls”. Dia merancang untuk membeli enam tiket. Apakah falsafah loterinya?

Jangan berputus asa. Anda sentiasa boleh mencuba lagi dan membeli lebih banyak tiket,” kata Martin kepada akhbar itu.

Jika Martin menang, dia akan memberi wang kepada saudara-maranya, melancong dan menderma kepada Hospital Penyelidikan Kanak-kanak St. Jude Tennessee. Ia terkenal dengan usahanya untuk merawat kanak-kanak yang menghidap kanser.

Harga Gas Tinggi
Nevada melarang penjualan tiket loteri. Sesetengah daripada mereka yang memandu ke California menunjukkan harga petrol yang tinggi apabila memandu ke lokasi luar negeri.

Busuknya Nevada membuatkan kami memandu sehingga ke California untuk mendapatkan tiket loteri memandangkan kos gas sangat tinggi,” kata Ricardo Pasadas kepada Review-Journal . Dia telah memandu ke Primm tiga kali dalam dua dekad yang lalu untuk membeli tiket loteri.

Pilihan lain untuk membeli tiket adalah di Arizona berhampiran sempadan. Ramai penduduk Nevada minggu ini pergi ke White Hills, kedai “Arizona Last Stop” Ariz.

Seorang dalam barisan di sana ialah Gayle Rauch dari Southern Highlands, Nev. Dia memanggil jackpot itu “wang yang mengubah hidup.”

Berharap untuk Menderma kepada Amal
Jika dia menang, dia akan menderma kepada badan amal. “Kerana ia terlalu banyak wang,” Rauch memberitahu KLAS , sebuah stesen TV Las Vegas.

Begitu juga, Krystyna Arusztowitz dari Las Vegas berkata dia hanya mahu “sedikit”. Dia mahu menggunakan banyak wang untuk “membantu orang di Keluaran SDY seluruh dunia, terutamanya rakyat Ukraine. Sungguh sedih melihat kanak-kanak dan orang yang tidak bersalah,” katanya kepada KLAS .

Nombor Mega Millions akan dilukis pada pukul 8 malam (PT) dan 11 malam (ET) malam ini. Yang boleh direbut ialah jackpot kedua terbesar dalam sejarah lebih 20 tahun . Mega Millions dimainkan di 45 negeri , Washington, DC dan US Virgin Islands.

Jika tiada siapa yang menang, berhati-hati dengan lebih banyak talian di Kedai Lotto atau lokasi loteri di Arizona. Lukisan seterusnya selepas malam ini ialah hari Selasa.