RedHat kondigt nieuwe edge-mogelijkheden aan in OpenShift en Advanced Cluster Management

RedHat heeft verschillende updates van zijn tools aangekondigd, met Red Hat OpenStack Platform 16.2 en Red Hat OpenShift 4.9, en Red Hat Advanced Cluster Management 2.4 nu algemeen beschikbaar.

Red Hat OpenStack Platform 16.2 voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals de optie om VM’s en cloud-native applicaties parallel te laten draaien, evenals nieuwe hardware-opties, waaronder 3e generatie Intel Xeon Scalable-processors en andere x86-architecturen van de volgende generatie.

Het bedrijf kondigde ook nieuwe edge-mogelijkheden aan voor de nieuwste versies van Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes.

Nu Red Hat OpenShift 4.9 algemeen beschikbaar is, kunnen gebruikers OpenShift nu inrichten op een enkel knooppunt.

“Single node OpenShift brengt zowel controle als worker-mogelijkheden in een enkele server om te helpen passen in omgevingen met beperkte ruimte”, aldus Red Hat.

“Bovendien biedt OpenShift met één knooppunt operationele onafhankelijkheid voor edge-sites omdat er geen afhankelijkheid is van een gecentraliseerd Kubernetes-besturingsvlak – waardoor het veel gemakkelijker wordt voor edge-sites die mogelijk connectiviteitsproblemen ervaren, zoals externe zendmasten of productiefaciliteiten.”

Ondertussen heeft Red Hat Advanced Cluster Management 2.4 de mogelijkheid om tot 2.000 clusters op een enkele hub te beheren, samen met IPV6 dual stack-ondersteuning voor de beheerde vloot.

Het kan ook beheermogelijkheden bieden voor OpenShift met één knooppunt, knooppunten voor externe werknemers en clusters met 3 knooppunten, zei Red Hat.

Hub-side beleidstemplates, die het aantal beleidsregels dat nodig is voor grootschalige beheerscenario’s vermindert door een enkel beleid op de hub te lezen en dit toe te passen op verschillende clusterscenario’s, en zero-touch provisioning zijn ook geïntroduceerd als onderdeel van de update van Red Hat Geavanceerd clusterbeheer 2.4.

“De nieuwe mogelijkheden in Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management helpen verder uit te breiden waartoe de open hybride cloud in staat is – en bieden een gemeenschappelijke basis voor innovatie van on-premises datacenters tot de verste uithoeken van bedrijfsnetwerken,” Red Hat platforms business group senior VP Stefanie Chiras zei.

Twee maanden geleden breidde Red Hat het aanbod van onderzoeks- en academische organisaties uit die toegang kunnen krijgen tot het academische abonnementsprogramma van Red Hat. Met de uitbreiding kunnen deze organisaties RHEL niet alleen gebruiken voor onderzoek of lessen, maar het hele scala aan Linux-gebruik.

Gerelateerde dekking:

Red Hat breidt Linux-aanbod uit voor onderzoeks- en academische organisaties

Red Hat biedt goedkope deals voor Red Hat Enterprise Linux aan scholen en onderzoeksgroepen.

Die Linux-rechtszaak: 20 jaar later kan SCO vs IBM eindelijk eindigen

De SCO vs. IBM-rechtszaak die ooit werd gezien als een existentiële bedreiging voor Linux, werd een slechte juridische grap. Nu mag het pak eindelijk rusten. Nou ja, een deel ervan in ieder geval.

Red Hat reset CentOS Linux en gebruikers zijn boos

CentOS wordt een rollende Linux-distributie, waardoor bedrijven afhankelijk zijn van CentOS voor een stabiele server of ingebed besturingssysteem in de steek.

Waarom Red Hat CentOS dumpte voor CentOS Stream

Nee, het was niet IBM die de dienst uitmaakte. Deze beslissing werd om zakelijke redenen binnen Red Hat genomen en het had lang op zich laten wachten.

Posted By :totobet sdy