Proofpoint kent $ 13,5 miljoen toe in rechtszaak tegen IE-diefstal tegen Vade Secure

Proofpoint heeft een schadevergoeding van $ 13,5 miljoen toegekend gekregen van een voormalig directeur en hun nieuwe werkgever voor de diefstal van intellectueel eigendom.

Op dinsdag zei het cyberbeveiligingsbedrijf dat een Amerikaanse federale jury unaniem had vastgesteld dat Vade Secure, een Frans e-mailbeveiligingsbedrijf ook bekend als Vade, “opzettelijk en kwaadwillig meer dan een dozijn handelsgeheimen had verduisterd en inbreuk had gemaakt op auteursrechten van Proofpoint”, naast zijn Dochteronderneming van Cloudmark.

De rechtszaak, aangespannen in Californië in 2019 en culminerend in een proces van drie weken, was het resultaat van een klacht van Proofpoint waarin beweerd werd dat de voormalige VP van Gateway Technology bij Cloudmark, Olivier Lemarié, handelsgeheimen deelde met Vade toen hij in dienst trad bij het bedrijf in 2017.

Volgens Proofpoint gebruikte Vade IP van het bedrijf in producten, waaronder anti-spear phishing-software en Vade MTA Builder.

In april zei Proofpoint dat er bewijs was gevonden dat Lemarié IP en broncode “nam en gebruikte” toen hij begon op te treden als Vade’s CTO, “onder meer door de Cloudmark-broncode letterlijk in de code van Vade Secure te kopiëren.”

Proofpoint beweerde dat Vade in totaal 20 handelsgeheimen in haar voordeel had gebruikt. De jury was het eens met 15 van de punten in haar definitieve oordeel, inclusief elementen van Cloudmark’s MTA/CSP en Trident-broncode zoals heuristische regels, classificaties en statistische modellen.

De boete van $ 13,5 miljoen werd opgelegd als compensatie voor “ongerechtvaardigde verrijking” en contractbreuk; er zijn echter nog geen punitieve schadevergoedingen toegekend. Een beslissing over mogelijke schade wordt in oktober verwacht, zegt Proofpoint.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het van plan is een gerechtelijk bevel te zoeken om “lopende en toekomstige schade aan te pakken” veroorzaakt door het verlies van IP.

Vade vertelde The Register: “Hoewel we hoopten dat we succesvol zouden zijn met alle claims, zijn we blij dat de jury heeft gezien dat de claims van Proofpoint en Cloudmark een overschrijding waren, zoals blijkt uit hun beslissing over schadevergoeding.”

Vade overweegt nu de volgende stappen in het licht van het vonnis.

“Hoewel we eerlijke concurrentie en samenwerking binnen de cyberbeveiligingsgemeenschap verwelkomen, moesten we vanwege het verduisteren, kopiëren en stelen van ons intellectueel eigendom onze rechten krachtig handhaven”, aldus Gary Steele, CEO en voorzitter van Proofpoint. “We waarderen het dat de jury een krachtig signaal afgeeft dat diefstal van broncode en verduistering van handelsgeheimen onaanvaardbaar is.”

Vorige en gerelateerde dekking


Heb je een tip? Veilig contact opnemen via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of via Keybase: charlie0


Posted By :data togel sidney