Motorola nog niet “klaar voor” Lenovo’s Project Unity-toekomst

Onder de “servitization” van alles wat met technische infrastructuur te maken heeft bij Lenovo Tech World deze maand, kondigde het bedrijf een paar nieuwe Windows-laptops, Chromebooks en Android-tablets aan. De nieuwe ThinkPads zullen als een van de eersten met Windows 11 worden geleverd, en de nieuwe Chromebook volgt Lenovo’s doorbraak 10″ Duet 2-in-1 op door de schermgrootte te vergroten tot 13″. Hoewel hij, net als de onlangs aangekondigde HP Chromebook 11 X2, een Snapdragon-processor en een tweede USB-C-connector heeft, mist hij de draagbare charme van de eerste Duet, maar valt hij ruim onder de prijs van de aanstaande HP.

Maar een kenmerk van Lenovo’s nieuwe Android-tablets was het meest significant vanuit het oogpunt van verschillende apparaten, aangezien dit de eerste clientapparaten zullen zijn die Lenovo’s Project Unity ondersteunen. Op het eerste gezicht lijkt de inspanning een antwoord op Apple’s Sidecar-functie, waarmee een iPad kan dienen als een extern beeldscherm voor een Mac. In tegenstelling tot Sidecar of andere opties zoals Duet waarmee een Android-tablet kan dienen als een extern beeldscherm voor een pc of Mac, staat Unity echter het voortgezette gebruik van Android-apps in de “tweede scherm” -modus toe omdat de schermuitbreiding via een app wordt gedaan. Het is een handige functie, zij het een die in de loop van de tijd minder voordelig kan worden als Microsoft zijn nu vertraagde plannen om Android-apps in Windows 11 te integreren volledig kan uitvoeren. Terwijl wifi de beste manier is om de apparaten bij de lancering te verbinden , Lenovo zegt dat het andere verbindingsmiddelen onderzoekt.

Met Unity worden secundaire schermen via een QR-code gekoppeld aan een pc. (Dit doet misschien denken aan Lenovo’s vroege werk met SHAREit, een lokale platformonafhankelijke app voor het delen van bestanden die de pc-maker uiteindelijk heeft ontwikkeld.) Lenovo laat echter doorschemeren dat Unity veel ambitieuzer is dan alleen het uitbreiden van schermen omdat het gebaseerd is op Lenovo’s UDS-ecosysteem (users-devices-services). Er is weinig publiekelijk gezegd over UDS, maar Lenovo heeft bevestigd dat gebruikers moeten zijn ingelogd op hun Lenovo-accounts om Project Unity te gebruiken en dat elementen van UDS zijn opgenomen in zowel de Windows- als Android-apps, waardoor Project Unity-functies mogelijk zijn. Wat betreft de reden waarom de functionaliteit beperkt is tot Lenovo’s aanstaande tablets, legt het bedrijf uit dat het ten minste Android 11 of hoger van de clientzijde vereist.

Terwijl smartphone-zwaargewichten Samsung en Xiaomi beide Windows-pc’s en Android-tablets aanbieden, profiteert Project Unity van de positie van Lenovo als de enige van de “Big Three” pc-leveranciers die die platformkloof overschrijdt. Desalniettemin is het Android-bedrijf met het Lenovo-merk klein in vergelijking met dat van Motorola, dat een comeback heeft gemaakt, zelfs nu veel van zijn hedendaagse merken met featurephones zijn vervaagd. Je kunt dat gedeeltelijk toeschrijven aan Lenovo die een hands-off benadering van het baanbrekende mobiele merk hanteert. Inderdaad, het feit dat zowel Lenovo-pc’s als Motorola-smartphones de ThinkReality A3-bril van het bedrijf besturen, vertegenwoordigt een zeldzame merkcrossover.

Maar Motorola-smartphones zitten tot nu toe Project Unity uit. In plaats daarvan lanceerde Motorola zijn eigen functie voor schermweergave tussen verschillende apparaten, genaamd ‘Klaar voor’. Het bevat functies als een DeX-achtige desktopomgeving (met verre echo’s van het Atrix 4G-laptopdock van de lijn) voor externe monitoren en gebruik als een meer capabele webcam voor pc’s. Lenovo’s pc- en telefoonbedrijven kunnen het scheiden van de namen van de initiatieven rechtvaardigen omdat de telefoonfuncties technisch niets te maken hebben met Project Unity. Toch maken de brede connotatie van die naam en de hints die Lenovo heeft gegeven over zijn ambitieuze roadmap de scheiding voorlopig een gemiste kans. Dat gezegd hebbende, als, zoals werd aangetoond tijdens een Lenovo Tech World-videosegment, Project Unity relevantie kan vinden in de bescheiden Smart Clock van het bedrijf, zou Motorola uiteindelijk in Project Unity kunnen spelen met behoud van “Ready for” als een afzonderlijke reeks functies.

VORIGE EN GERELATEERDE INHOUD

Met Lenovo Project Unity kan tablet pc’s uitbreiden terwijl native functies worden gebruikt.
De nieuwe app voor draadloze connectiviteit is beschikbaar op de nieuwe Lenovo Tab P12 Pro-tablet.

Voor laptops, meerdere opties voor meerdere schermen
Van een eenvoudige manier om een ​​blik op uw smartphone te werpen tot uitschuifbare tweede schermen, een groot aantal opties biedt de voordelen van meerdere schermen tot laptops.

Apple Sidecar: gebruik je iPad als tweede scherm voor je Mac
De nieuwe Catalina- en iPadOS-updates van Apple maken je iPad nuttiger dan ooit.

Posted By :togel sydnèy hari ini 2021