GoPro Hero10 Black hands-on: een echte alleskunner Review

GoPro’s Hero10 Black is net gelanceerd. Het is beschikbaar vanaf vandaag, 16 september, voor $ 499. Of, als u ermee instemt om u aan te melden voor het jaarabonnement van GoPro, krijgt u beide voor een totaal van $ 399.

De Here10 Black ziet er misschien hetzelfde uit als de Hero9 Black van vorig jaar, maar dankzij een nieuwe processor in de camera kan hij nu 5,3K-video opnemen met 60 frames per seconde en krijgt hij de mogelijkheid om foto’s of video’s rechtstreeks naar uw telefoon over te zetten via een bekabelde verbinding.

Ik heb een Hero10 Black getest en heb genoten van een speciale videocamera die klein en robuust is.

Dit is wat er nieuw is en enkele vroege testgedachten over de Hero10 Black.

Hetzelfde ontwerp, nieuwe softwaretrucs

Screenshot door Jason Cipriani/ZDNet

De behuizing van de Hero10 Black ziet er bijna identiek uit aan de Hero9, met uitzondering van de GoPro- en Hero10-logo’s in felblauw in plaats van lichtgrijs. Het display aan de voorzijde fungeert als zoeker om opnamen te kadreren, terwijl u op het grote display aan de achterzijde kunt tikken en vegen om instellingen aan te passen.

De lensdop heeft nu een hydrofobe coating die helpt om water af te voeren – iets wat ik op prijs stelde toen ik ‘s nachts een time-lapse vastlegde met behulp van de schemafunctie. Mijn sprinklers renden voordat de camera zichzelf aanzette en legden de nachtelijke hemel vast. In de resulterende video zijn er geen watervlekken of druppels op de lens. Je kunt het filmpje hier bekijken.

Top ZDNET-recensies

De onderkant van de camera heeft een ingebouwde montagebeugel die op alle GoPro-montageaccessoires past. De linkerkant van de behuizing is de thuisbasis van de menuknop, de bovenkant van de camera heeft een aan / uit-knop en de rechterkant van de camera wordt opgetild om de verwijderbare batterij, microSD-kaartsleuf en een USB-C-poort voor opladen of het overbrengen van foto’s en video’s naar uw computer of uw smartphone.

Klopt; je kunt de Hero10 verbinden met je smartphone en direct foto’s en video’s overzetten via een bekabelde verbinding. Als je een iPhone hebt, heb je een USB naar Lightning-adapter nodig. Op Android kun je de camera rechtstreeks op je telefoon aansluiten via een USB-C naar USB-C-kabel. (Een toekomstige software-update maakt ook bedrade overdrachten voor de Hero9 mogelijk.)

Naast bekabelde overdrachten, gebruikt de Hero10 je wifi-netwerk om automatisch nieuwe clips naar je GoPro-account te uploaden wanneer deze is aangesloten en wordt opgeladen. Je hebt een actief GoPro-abonnement nodig waarmee je onbeperkte back-ups in de cloud kunt maken voor je beeldmateriaal en foto’s, evenals toegang tot bewerkingsfuncties in de Quick-app en kortingen op accessoires. Bij de aanschaf van de Hero10 is een jaarabonnement inbegrepen.

Beide overdrachtsmethoden zijn welkom. Ik heb veel GoPro-camera’s getest en uiteindelijk maak ik video’s of maak ik foto’s en doe ik niets met de beelden. Een deel van de reden is altijd geweest dat ik te lui was om de clips over te zetten naar mijn telefoon. Maar nu, wanneer de camera wordt opgeladen, is het werk voor mij gedaan en verschijnen alle beelden vrijwel onmiddellijk in de GoPro Quik-app. Ik kan de clip vervolgens zonder veel moeite bewerken en delen.

Het is wat er aan de binnenkant is dat telt

De Hero10 is de eerste camera die de nieuwe GP2-processor van GoPro gebruikt. De processor maakt hogere framesnelheden mogelijk, waaronder 5,3K bij 60 frames per seconde, 4K tot 120fps of 2,7K bij maximaal 24fps.

Toch worden foto’s gemaakt met 23,6 MP, en er is een nieuwe stabilisatiefunctie die de kantellimiet verhoogt van 27 graden naar 45 graden op de Hero10 Black. Ik was vorig jaar onder de indruk van HyperSmooth 3.0 op de Hero9 en het is nog beter op de Hero10. Ik gebruikte de Hero10 Black om een ​​time-lapse op te nemen van een roadtrip om een ​​familie te bezoeken, en de horizon nivellering was meteen merkbaar. Ik kon de voorkant van mijn auto zien verschuiven en kantelen aan de onderkant van de video, terwijl de video zelf volledig waterpas bleef terwijl ik reed. Het werd nog duidelijker toen ik een onverharde weg insloeg.

HyperSmooth 4.0 gebruik je met de Hero10 wanneer je live streamt, ideaal voor iemand die veel rondloopt of veel beweegt tijdens het streamen.

Ik heb veel 5,3K-beelden gemaakt met mijn kinderen tijdens het testen van de Hero10. Ik heb geen scherm dat op volledige resolutie kan spelen, maar het zien van honkballen in de slagkooi zag er geweldig uit op een 4K-scherm. De kleuren waren helder en levendig en alles zag er helder uit.

De Hero10 Black is een solide upgrade ten opzichte van de Hero9 Black, maar voor iemand zoals ik die de GoPro gebruikt om willekeurige videoclips van mijn honden en kinderen vast te leggen, is het niet iets dat ik zou haasten om te upgraden.

Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een speciale camera die een meester is in alle dingen die een videocamera in 2021 zou moeten kunnen doen, voor $ 399, is de Hero10 Black een solide keuze.

Posted By :tgl sdy