Epic Games gaat in beroep tegen beslissing in antitrustzaak tegen Apple

Afbeelding: Getty Images

Epic Games heeft een beroepschrift ingediend dagen nadat een uitspraak was gedaan in de Amerikaanse antitrustzaak tegen Apple.

De game-ontwikkelaar gaat in beroep tegen de bredere beslissing van de federale rechtbank, die grotendeels de kant van Apple kiest. In dat vonnis verwierp de Amerikaanse districtsrechter Yvonne Gonzalez Rogers de beweringen van Epic dat Apple een monopolie was.

“Succes is niet illegaal”, schreef Gonzales Rogers in haar oordeel.

Ze zei ook dat Apple niet concurrentieverstorend handelde door Fortnite uit de App Store te verwijderen, en ontdekte dat de gameontwikkelaar zijn ontwikkelaarsovereenkomsten schond toen het een nieuw betalingssysteem introduceerde dat de betalingssystemen van de iPhone-maker en in-app-aankoopcommissies omzeilde.

Bij het maken van die bevinding oordeelde Gonzales Rogers dat Apple recht heeft op schadevergoeding van Epic Games wegens contractbreuk, waarbij de ontwikkelaar van de game wordt veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding gelijk aan 30% van de meer dan $ 12 miljoen aan inkomsten die Epic Games van gebruikers heeft geïnd in de Fortnite-app op iOS via Epic Direct Payment tussen augustus en oktober 2020.

Bovendien is Epic Games ook veroordeeld tot het betalen van 30% van dergelijke inkomsten die Epic Games heeft verzameld vanaf november 2020 tot de datum van de uitspraak.

Waar de gemengde beslissing van Gonzales Rogers de kant van Epic Games koos, is dat Apple zich schuldig heeft gemaakt aan concurrentiebeperkend gedrag onder de Californische mededingingswetten. Bijgevolg kreeg Apple een permanent verbod opgelegd dat de iPhone-maker verbiedt te voorkomen dat ontwikkelaars met klanten communiceren via contactgegevens die klanten vrijwillig verstrekken wanneer ze een account binnen een app instellen.

De juridische ruzie tussen de bedrijven ontstond toen Fortnite werd opgestart uit de app-winkels van Apple en Google voor de introductie van een nieuw betalingssysteem dat de betalingssystemen en in-app-aankoopcommissies van de techgiganten omzeilde. Epic Games diende vervolgens verschillende antitrust-rechtszaken in tegen Apple, waarbij de iPhone-maker werd beschuldigd van het voeren van concurrentiebeperkende en monopolistische praktijken vanwege hun commissiestructuur van 30%.

VERWANTE DEKKING

Posted By :data togel sidney