Ecobee SmartThermostat versus Nest Learning Thermostat

Slimme thermostaten kunnen u tijd en geld besparen bij het beheren van het comfortniveau van uw huis. Ze passen zich aan uw dagelijkse routine aan om ervoor te zorgen dat uw verwarming of koeling alleen werkt wanneer u deze nodig heeft. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat u vergeet de airco uit te zetten voordat u op pad gaat – met uw slimme thermostaat bent u verzekerd.

Twee van de beste op de markt zijn de Ecobee SmartThermostat en de Nest Learning Thermostat. Ze zijn vergelijkbaar in prijs en delen enkele van dezelfde functies. Hoe kies je dan?

Deze gids behandelt de functies van elke slimme thermostaat, zodat je kunt vergelijken. Hoewel Ecobee- en Nest-thermostaten in veel opzichten op elkaar lijken, kunnen enkele duidelijke verschillen u helpen een beslissing te nemen over welke slimme thermostaat het beste bij u past.

Google

Specificaties::

 • 3,3-inch kleurenscherm

 • Verkrijgbaar in roestvrij staal, wit, zwart, gepolijst staal, koper, messing en spiegelzwart

 • Google Assistent-spraakondersteuning, Amazon Alexa, Samsung SmartThings en IFTTT

 • Ondersteuning voor meerdere huizen

 • Compatibel met 95% van de 24V HVAC-systemen


De Nest Learning Thermostat kan zichzelf efficiënt programmeren om de temperatuur in je huis te regelen op basis van je routine.

Aan het leren

Wat deze slimme thermostaat zo innovatief maakt, is de leertechnologie. Het houdt in de gaten wat u doet en volgt uw schema om te leren hoe u het comfortniveau van uw huis beter kunt beheren. Het doel is om de balans te vinden tussen efficiëntie en gemak. Het beste van alles is dat het hele proces zich achter de schermen afspeelt. Bijvoorbeeld, elke keer dat de Farsight-technologie je begroet door op te lichten en je een update van het weer, de temperatuur in huis en de tijd te geven, leert hij meer over je bewegingen en schema.

Sensoren

Een deel van de reden waarom Nest Learning Thermostats zo slim zijn, is dat ze sensoren hebben, zodat ze de omgeving van je huis efficiënter kunnen beheren. De thermostaat heeft zes sensoren:

 • Temperatuur: Bewaakt de temperatuur van uw kamer

 • Vochtigheid: Meet de vochtigheidsgraad van een kamer

 • Nabijheid: objecten in de buurt detecteren

 • Bezetting: Identificeert wanneer iemand in de kamer is

 • Omgevingslicht: Meet de hoeveelheid licht in een kamer

 • Magnetisch: Vindt de positie van de ring op de thermostaat

De Nest Learning Thermostat is geïntegreerd met meer sensoren dan andere apparaten. Ze kunnen echter alleen het gebied rond de thermostaat bewaken. Om de beperkingen op te lossen, kunt u altijd externe sensoren in andere kamers toevoegen. De Nest-thermostaat is sensorcompatibel, zodat je externe temperatuursensoren kunt toevoegen, verkrijgbaar in een pakket van drie voor $ 99 of $ 39,99 per stuk.

Ontwerp

Het thermostaatontwerp van Nest is superieur aan dat van Ecobee. De ronde wijzerplaat die oplicht als er iemand in de kamer is, plus de wijzerplaat in een metalen afwerking in zeven kleuren, geven de thermostaat een moderne, design uitstraling. U kunt het display zelfs veranderen in een analoge look of het digitaal houden.

Bediening

Je kunt de thermostaat op verschillende manieren bedienen. Neem een ​​hands-off benadering en laat het apparaat uw routine leren om uw planning te beheren of Google Assistant/Alexa-spraakopdrachten te gebruiken. De thermostaat is ook compatibel met de Nest- en Google Voice-app, zodat je meerdere sensoren rechtstreeks vanaf je smartphone kunt bedienen. Of u kunt de ouderwetse benadering volgen om wijzigingen aan te brengen door aan de wandknop te draaien en op het display te drukken.

Ondersteuning voor meerdere huizen

De software van Nest onderscheidt hem van andere slimme thermostaten. Een van de handigste functies voor mensen met meerdere apparaten die zich in verschillende huizen bevinden, is ondersteuning voor meerdere huizen. Je kunt tot 20 thermostaten per huis rechtstreeks vanuit je account aansluiten en bedienen. Als je inlogt met je Nest-account, kun je thermostaten in maximaal drie huizen beheren. Google Home ondersteunt maximaal vijf huizen.

Installatie

Volgens Google duurt het installeren van een Nest Learning Thermostat niet langer dan 30 minuten. Je kunt ook de installatievideo van Google Nest Learning raadplegen voor een visuele installatiehandleiding. Een kritisch detail is de c-wire. Je installeert de thermostaat zonder c-wire, wat bij de Ecobee SmartThermostat niet mogelijk is.

Het instellen van het eerste schema is ook eenvoudig – je kunt het doen via de mobiele app of op de thermostaat zelf door de stappen te volgen die elk apparaat je geeft. Om te beginnen, drukt u op de thermostaat, draait u de buitenste knop met de klok mee totdat u bij het kalenderpictogram komt en drukt u nogmaals op de thermostaat als u klaar bent om een ​​keuze te maken.

Nest Learning Thermostat Pro’s:

 • Leert je schema automatisch

 • Stijlvol, intuïtief ontwerp

 • Geïntegreerd met zes sensoren

 • Bedien maximaal drie huizen met elk maximaal 20 thermostaten

 • Bewaakt uw HVAC-systeem om mogelijke problemen vroegtijdig op te sporen

 • Compatibel met afstandsbedieningssensor

Nadelen Nest Learning Thermostat:

ecobee-slimme thermostaat.png

Ecobee

Specificaties::

 • 3,5-inch LCD-kleurenaanraakscherm

 • Ingebouwde Alexa-spraakbediening en luidspreker

 • Compatibel met HVAC-systemen met maximaal vier verwarmingstrappen en twee koeltrappen (4H/2C)

 • Bevat één SmartSensor voor temperatuur op afstand


De Ecobee SmartThermostat is meer dan een temperatuurregelaar – hij heeft een ingebouwde Alexa-luidspreker en kan worden aangesloten op een Bluetooth-luidspreker om muziekfunctionaliteit toe te voegen.

Planning en temperatuurinstellingen

De Ecobee SmartThermostat leert ook en past uw schema aan om het energieverbruik van uw huis te verminderen. De planningsfunctionaliteit is meer op kalenders gebaseerd, wat misschien meer vertrouwd is om in te stellen dan de adaptieve stijl van Nest.

Ecobee heeft een unieke functie genaamd Follow Me. Als je externe sensoren in andere kamers hebt geïnstalleerd, werken ze samen om de kamers te vinden waar mensen zich bevinden om de temperatuurinstelling dienovereenkomstig aan te passen.

Sensoren

Ecobee wordt geleverd met één externe temperatuursensor die in een andere kamer kan worden geïnstalleerd. Naast de meegeleverde sensor heeft de thermostaat vier geïntegreerde sensoren voor:

 • Vochtigheid

 • Bezetting

 • Nabijheid

 • Temperatuur

Geluid

Wat de Ecobee onderscheidt van de Nest-thermostaat, is de geluidsfunctionaliteit. Ecobee heeft een geïntegreerde Alexa-luidspreker en microfoon en beweert dat het ‘s werelds eerste thermostaat is die is geïntegreerd met Alexa – en nu Siri. Daarnaast is Spotify nu inbegrepen, zodat je rechtstreeks vanaf de thermostaat naar je favoriete nummers kunt luisteren.

Voordat je wordt verleid door het idee om muziek van je Ecobee te laten klinken, moet je ervoor zorgen dat je daadwerkelijk op Spotify afstemt vanaf de locatie van de thermostaat. Het is misschien niet zo praktisch als de thermostaat zich in een gang bevindt. Desalniettemin kan de thermostaat ook verbinding maken met een Bluetooth-luidspreker om een ​​betere geluidskwaliteit te bieden vanaf een meer optimale locatie.

Ontwerp

De thermostaat van Ecobee heeft niet het meest aantrekkelijke ontwerp, vooral niet in vergelijking met de Nest. Het grote display maakt het echter makkelijker om de thermostaat te programmeren, de instellingen te wijzigen en rapporten te bekijken. Er zijn geen opties voor de kleur van het lichaam, hoewel het een vergissing kan zijn om kleur toe te voegen aan een toch al groot wandapparaat dat niet geraffineerd is.

Bediening

Ecobee heeft een eigen mobiele app waarmee je de instellingen van je huis kunt programmeren en aanpassen vanaf een slim apparaat. Of u kunt uw thermostaat rechtstreeks vanaf het wandapparaat programmeren. Zoals eerder vermeld, zijn Siri en Alexa ingebouwd, dus je kunt je thermostaat opdracht geven om wijzigingen aan te brengen. En als je een Apple HomePod of HomePod mini hebt, kun je deze koppelen met de thermostaat om hem te integreren met je slimme domotica.

Ecobee SmartThermostat Voordelen:

 • Bevat één afstandssensor

 • Geïntegreerde Alexa-luidspreker

 • Compatibel met Google Assistent en Siri

 • Ondersteunt Spotify

 • Maakt verbinding met Bluetooth-luidsprekers

Ecobee SmartThermostaat Cons:

Welke is de juiste voor jou?

Een keuze maken tussen Nest en Ecobee’s meest veelzijdige thermostaten is niet eenvoudig. Ze zijn allebei state-of-the-art met machine learning. Ze kunnen beide uitbreiden door externe temperatuursensoren toe te voegen. Ecobee bevat er een bij de thermostaat – je zou er een apart moeten kopen als je voor Nest kiest.

Als je nog steeds niet kunt kiezen tussen een Ecobee-thermostaat of Nest Learning Thermostat, zijn er drie manieren om de beslissing te nemen. Je zult jezelf moeten afvragen of het hebben van een ingebouwde muziekluidspreker iets is dat je zou gebruiken. Dan is de Ecobee SmartThermostat diegene.

Maar hoe belangrijk is design voor jou? De zeven kleurenafwerkingen van de Nest-thermostaat zijn verbluffend en omvatten brons en koper. Als het apparaat op een prominente plek is gemonteerd, kun je misschien beter kiezen voor de Nest Learning Thermostat.

De laatste beslissing die u moet nemen, betreft de bedrading van uw huis. Als je een C-wire hebt geïnstalleerd, kun je een van beide thermostaat kiezen. Als je dat echter niet doet, is de Nest-thermostaat je enige optie, omdat hij er geen verbinding mee hoeft te maken om te werken. Je kunt altijd een elektricien een c-wire-verbinding laten toevoegen als je op de Ecobee wordt verkocht, maar het aanpassen van de bedrading is misschien niet mogelijk als je huurt.

Zijn er alternatieven die het overwegen waard zijn?

Deze recensie vergelijkt wat volgens ons de twee beste slimme thermostaten zijn die momenteel beschikbaar zijn. De alternatieven missen veel van de beoordeelde functies.

Als u echter alternatieven moet vergelijken om u op uw gemak te voelen bij uw uiteindelijke beslissing, overweeg dan het volgende:

 • Honeywell Home T9: $ 169,99

  . De T9 is minder duur dan de geteste thermostaten van Ecobee en Nest en is compatibel met Google Assistant en Alexa.

 • Nest-thermostaat: $ 129,99. Als de Nest Learning en Ecobee SmartThermostat meer functies hebben dan je nodig hebt en te complex zijn om te begrijpen, is de Nest Thermostat een eenvoudigere, uitgeklede slimme thermostaat.

 • Ecobee3 lite: $ 149,99

  . Als je alles leuk vindt aan de Ecobee SmartSensor behalve de Spotify / luidsprekerintegratie, dan is de Ecobee3 lite een goed alternatief. Je bespaart wat geld.

Veelgestelde vragen over Ecobee SmartThermostat versus Nest Learning Thermostat

Wat is een c-wire en waarom heb ik er een nodig?

Een C-wire staat voor ‘common wire’. De meeste slimme thermostaten moeten verbinding maken met de c-wire om te kunnen functioneren. De c-wire wordt echter niet altijd geïnstalleerd, tenzij u in een recent gebouwd huis woont. De draad loopt van je 24V HVAC-systeem om continu stroom te leveren aan je slimme thermostaat. Het slimme apparaat kan niet verbonden blijven met je thuisnetwerk om de thermostaat zonder te laten werken.

Wat is het grootste verschil tussen de Ecobee-thermostaat en de Nest Learning Thermostat?

Als je de Ecobee SmartThermostat en Nest Learning Thermostat vergelijkt, is het grootste verschil de ingebouwde Alexa-speaker in de Ecobee. De fabrikant beweert dat het de eerste slimme thermostaat ter wereld is die een ingebouwde luidspreker en Alexa toevoegt. Daarnaast is de thermostaat compatibel met Spotify om muziek te streamen. De thermostaat wordt in feite een aan de muur gemonteerde luidspreker die de temperatuur van uw huis kan regelen.

Heb ik een afstandssensor nodig voor mijn slimme thermostaat?

U hoeft geen externe temperatuursensor te kopen voor de slimme thermostaat van uw huis. Als u er echter een heeft, breidt u de mogelijkheden van uw slimme thermostaat uit. Denk er zo over na: een slimme thermostaat kan alleen informatie geven over de kamer waarin hij zich bevindt. Een externe temperatuursensor kan in een andere kamer worden geplaatst, zoals een slaapkamer boven, zodat je twee zones kunt bewaken in plaats van één.

Als uw huis ruimtes heeft die u vaak gebruikt en die de neiging hebben om te warm of tochtig te worden, kan het controleren van de temperatuur in de specifieke kamer u helpen bij het maken van aanpassingen om de zone comfortabeler te maken.

Posted By :pengeluaran togel sidney