Dynabook Tecra A50-J-11X review: Een robuuste 15-inch zakelijke laptop met uitstekende aansluitingen Review

Het Tecra-assortiment zakelijke laptops van Dynabook omvat drie modellen: de 13,3-inch A30, 14-inch A40 en 15,6-inch A50. Dit zijn no-nonsense conventionele laptops – er zijn hier geen aanraakschermen of 360-graden roterende scharnieren. Maar ze zijn groot in verbindingen – en in het geval van de Tecra A50-J-11X die hier wordt besproken, groot van formaat. Dit instapmodel A50-J is ook licht in de portemonnee: in het VK betaal je £ 789 (ex. btw; £ 946,80 incl. btw), terwijl in de VS het A50-J-assortiment begint bij $ 939,99.

Het is onwaarschijnlijk dat een 15,6-inch laptop ultradraagbaar is, en je zult het gewicht van 1,65 kg van de Tecra A50-J zeker opmerken in een tas of rugzak. En hoe je hem ook draagt, deze laptop heeft voldoende ruimte nodig, want hij is 358,2 mm breed bij 236,9 mm diep en 19,9 mm dik.

Hoewel er wat flex in het deksel zit, voelt het chassis solide aan. Dynabook zegt dat de Tecra A50-J voldoet aan MIL-STD-810H, dus hij moet bestand zijn tegen vallen, hoge en lage temperaturen, vochtigheid, trillingen en schokken. Het onderstel is Mystic Blue, een kleur die ergens tussen diepblauw en zwart in ligt.

De 15,6-inch Tecra A50-J-serie van Dynabook draait op Intel Core-processors van de 11e generatie met tot 32 GB RAM en tot 512 GB SSD-opslag. Hij weegt 1,65 kg.

Afbeelding: Dynabook

Zoals opgemerkt, heeft de Tecra A50-J-11X een aanzienlijke voetafdruk, en de mogelijkheid om het scherm 180 graden te draaien om plat op het bureau te liggen, hoewel potentieel nuttig, kan gebruikers met een rommelig bureau een uitdaging vormen.

Het scherm zit in vrij smalle korte randen, maar de onderste rand is groot. De bovenste rand is net diep genoeg om de webcam te huisvesten, die een verschuifbare privacyklep heeft en IR-ondersteuning voor Windows Hello-gezichtsverificatie. Als je geen gezichtsaanmelding wilt, zit er een vingerafdruksensor in het touchpad. Extra beveiligingsfuncties zijn onder meer een optionele smartcard-sleuf, die aanwezig was op mijn recensie-eenheid aan de rechterkant van de voorkant.

Het 15,6-inch IPS-scherm is niet aanraakgevoelig (geen van de drie Tecra A50-J-modellen die in het VK verkrijgbaar zijn) en heeft een matte afwerking, wat diegenen zal plezieren die niet graag hun eigen spiegelbeeld zien terwijl ze aan het werk zijn. De FHD-resolutie (1920 x 1080 pixels, 141,2 ppi) is prima voor typische schrijf-, e-mail- en webbrowsertaken, hoewel de kijkhoeken niet geweldig zijn in horizontale of verticale vlakken. De beeldverhouding van 16:9 maakt het mogelijk om twee werkdocumenten naast elkaar te hebben. Video wordt redelijk goed weergegeven, maar als u op zoek bent naar videoweergave op volledig scherm van hoge kwaliteit, kijk dan ergens anders.

Top ZDNET-recensies

De stereoluidsprekers zitten aan de voorkant van het chassis, met roosters aan de onderkant waar het chassis iets naar boven buigt. Het geluid sijpelt vrij goed door het toetsenbord en de geluidskwaliteit is op zijn best acceptabel. Het volume gaat redelijk hoog en vervormt niet, maar het is licht op bas en zwaar op hoge tonen.

dynabook-tecra-a50-j-11x-keyboard.jpg

Het verlichte toetsenbord heeft een veerkrachtige actie en kan luidruchtig zijn als je een hardhandige typist bent. Het 15,6-inch chassis biedt aan de rechterkant ruimte voor een apart numeriek toetsenblok.

Afbeelding: Sandra Vogel / ZDNet

Het toetsenbordgedeelte is breed genoeg om een ​​apart numeriek toetsenblok op te nemen, maar niet breed genoeg om de toetsen van het numerieke toetsenblok op ware grootte te laten zijn, of om een ​​duidelijke scheiding te hebben tussen het toetsenbord en het hoofdgedeelte van het QWERTY-gedeelte. Het kostte me nogal wat tijd om de Enter-toets elke keer nauwkeurig in te drukken in plaats van in plaats daarvan op de 7 of 4-toets te prikken.

De belangrijkste actie is veerkrachtig, maar u moet aanzienlijke druk uitoefenen om elke toets in te drukken. Typen genereert een doffe ‘bonk’ die luider wordt naarmate de typactie zwaarder wordt. Dit kan irritant worden voor andere mensen in stille ruimtes. In tegenstelling tot de Portégé-reeks van Dynabook, is er geen AccuPoint-stick als alternatief voor het (responsieve en efficiënte) touchpad.

De Fn-toetsen zijn relatief klein. Er zijn geen toegewezen tweede functies voor F10, F11 en F12, maar Dynabook zet volumeregeling als derde Fn-toetsgestuurde acties op de 3 en 4 toetsen, en een zoomfunctie als een Fn-toetsactie op de 1 en 2 toetsen (deze zal bijvoorbeeld in- en uitzoomen op webpagina’s, of tekstgrootte vergroten/verkleinen in een tekstverwerkingsapp). Dit zorgt waarschijnlijk voor onnodige overbevolking.

dynabook-tecra-a50-j-11x-sides.jpg

Linkerkant (bovenkant): voeding, 2x USB-C Thunderbolt 4, HDMI 2.0, USB 3.2, 3,5 mm audio in/uit. Rechterkant (boven): smartcardlezer, MicroSD-kaartsleuf, USB 3.2, RJ-45 Ethernet (flip-open).

Afbeeldingen: Sandra Vogel / ZDNet

Er is een uitgebreid scala aan verbindingen. Aan de linkerrand wordt de 3,5 mm audio in/uit-aansluiting vergezeld door een paar USB-C Thunderbolt 4-poorten, een full-size HDMI-poort, een USB-A-poort en een power-ingang met ronde pinnen. Het voordeel van een speciale stroomaansluiting is dat beide USB-C-poorten altijd toegankelijk zijn. Aan deze rand bevinden zich twee lampjes: de ene geeft aan dat de stroomaansluiting is aangesloten, terwijl de andere aangeeft dat de machine is ingeschakeld (handig als je gewoon het deksel sluit zonder uit te schakelen, maar alleen zichtbaar als je toevallig kijkt aan de linkerrand van de laptop).

De smartcard-sleuf bevindt zich aan de voorkant van de rechterrand, terwijl aan de achterkant een MicroSD-kaartlezer, een andere USB-A-poort en een RJ-45 Ethernet-poort zijn. Het chassis is niet diep genoeg om de laatste te huisvesten zonder een scharnierende flap aan de basis, maar die flap drukt naar beneden zonder het evenwicht van de laptop op een bureau te beïnvloeden. Kies je voor LTE mobiel breedband, dan zit het simslot ook aan deze rand.

Deze reeks aan aansluitingen is indrukwekkend aangezien veel laptops niet meer dan een paar USB-C / Thunderbolt-poorten en een USB-A-poort bieden, en dat een van de USB-C’s vaak buiten werking is wanneer het apparaat wordt opgeladen. Bravo, Dynabook.

Er zijn drie configuraties van de Tecra A50-J beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Mijn op Core i5 gebaseerde beoordelingseenheid was het instapmodel:

Tecra A50-J-11X (zoals beoordeeld)
Intel Core i5-1135G7, Windows 10 Pro, 15,6-inch 1.920 x 1.080 pixel IPS zonder touchscreen, Intel Iris Xe graphics, 8GB RAM, 256GB SSD
£ 789 (excl. btw)

Tecra A50-J-151
Intel Core i7-1165G7, Windows 10 Pro, 15,6-inch 1.920 x 1.080 pixel IPS zonder touchscreen, Intel Iris Xe grafische kaart, 8 GB RAM, 256 GB SSD
£ 839 (excl. btw)

Tecra A50-J-13W
Intel Core i7-1165G7, Windows 10 Pro, 15,6-inch 1.920 x 1.080 pixel IPS zonder touchscreen, Intel Iris Xe grafische kaart, 16 GB RAM, 512 GB SSD
£ 949 (excl. btw)

Er zijn vijf vooraf geconfigureerde Tecra A50-J-modellen in de VS, beginnend bij $ 939,99 en oplopend tot $ 1.329,99. Er is ook een configureerbare build-to-order-optie.

Dynabook beoordeelt de 4-cel 53Wh batterij van de Tecra A50-J-11X als goed voor een levensduur van maximaal 9 uur. Mijn gebruikelijke test, gebaseerd op een dagelijkse werklast van schrijven, streamen en browsen, houdt in dat ik drie uur lang op een volledig opgeladen batterij moet werken. Na die periode was de batterij gedaald tot 65%, wat een lineaire extrapolatie van ongeveer 8,5 uur suggereert. Bij andere gelegenheden haalde ik werkperiodes van 6 uur en 7 uur met een volledig opgeladen batterij. Dus, afhankelijk van wat je doet, kun je wel of niet een hele dag werken van deze laptop op batterijstroom.

Dynabook zegt dat de batterij in 30 minuten 40% capaciteit zal bereiken. Ik heb dit een keer getest toen de batterij was gedaald tot 40%, ik heb hem opgeladen en na 15 minuten was de batterij gestegen tot 55%. Nog eens 15 minuten bracht het tot 67% en na in totaal 45 minuten opladen was de batterij 77%.

dynabook-tecra-a50-j-11x-verdict.jpg

Afbeelding: Dynabook

conclusies

De Dynabook Tecra A50-J-11X is een relatief lompe en zware 15,6 inch laptop. Het is een no-nonsense zakelijk apparaat, waarvan de weergave- en audiosubsystemen niet geschikt zijn voor consumentenactiviteiten zoals gamen of video’s bekijken. Maar het heeft een redelijke levensduur van de batterij en een overvloed aan verbindingen, waaronder een Ethernet-poort. Als je waarde hecht aan een groot scherm voor het werken met woorden of spreadsheets, een apart numeriek toetsenblok op prijs stelt en geen touchscreen of geluid van topkwaliteit nodig hebt, kan het het overwegen waard zijn.

RECENTE EN GERELATEERDE INHOUD

Dynabook onthult opnieuw ontworpen Tecra A-serie zakelijke laptops

Dynabook Portégé X30L-J-13R review: een sub-kilogram ultradraagbare met goede connectiviteit

Dynabook Portégé X40-J-11C review: betrouwbare 14-inch draagbaarheid voor mobiele professionals

Dynabook Portégé X50-G review: dun en licht, maar teleurstellend

Beste Windows 10-laptop 2021: Topnotebooks vergeleken

Lees meer beoordelingen

Posted By :hasil togeĺ sydney hari ini 2021