Drie voormalige Netflix-medewerkers aangeklaagd voor winst van $ 3 miljoen uit handel met voorkennis

Afbeelding: Getty Images

Drie voormalige Netflix-medewerkers zijn samen met twee anderen aangeklaagd wegens vermeende handel met voorkennis van Netflix.

De aanklachten, ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), beschuldigen de vijf personen van het genereren van meer dan $ 3 miljoen aan totale winst door te handelen op basis van vertrouwelijke informatie over de abonneegroei van Netflix.

Volgens de klacht van de SEC leidde Sung Mo Jun, een voormalig software-engineer van Netflix, een langlopend plan om illegale handel te drijven op niet-openbare informatie over de groei van het abonneebestand van Netflix, een belangrijke maatstaf die Netflix rapporteert voor de aankondigingen van kwartaalresultaten. .

In de klacht wordt beweerd dat Sung Mo Jun, terwijl hij in 2016 en 2017 bij Netflix werkte, herhaaldelijk informatie over de groei van het aantal abonnees aan zijn broer, Joon Mo Jun, en zijn goede vriend, Junwoo Chon, heeft gegeven, die het allebei gebruikten om te handelen voorafgaand aan meerdere Netflix-inkomsten. aankondigingen.

De klacht van de SEC beweert verder dat nadat Sung Mo Jun Netflix in 2017 verliet, hij vertrouwelijke informatie over de groei van Netflix-abonnees kreeg van twee andere personen, Ayden Lee en Jae Hyeon Bae, die op dat moment nog bij Netflix werkten.

De gebroeders Jun en Chon hebben naar verluidt geprobeerd detectie te omzeilen door gecodeerde berichtentoepassingen te gebruiken en smeergeld te betalen.

De klacht van de SEC werd ingediend bij een federale rechtbank in Seattle, waarbij de twee Juns, Chon, Lee en Bae elk een aanklacht ontvingen voor het overtreden van de antifraudebepalingen van de Securities Exchange Act.

Het US Attorney’s Office for the Western District of Washington heeft ook een parallelle actie voor dezelfde aanklachten ingediend.

In het meest recente kwartaal meldde Netflix dat het nog eens 1,54 miljoen betalende abonnees kreeg, terwijl het plannen onthulde om videogames aan zijn service toe te voegen in een poging zijn inkomstenstromen uit te breiden.

Begin dit jaar zei Netflix dat het dit jaar alleen al $ 500 miljoen uitgaf voor originele content uit Zuid-Korea.

Gerelateerde dekking:

Posted By :data togel sidney