Dell breidt focus op telecomruimte uit met nieuwe implementatiesoftware

Dell Technology heeft de introductie aangekondigd van zijn Bare Metal Orchestrator, een software die telecombedrijven zal helpen bij het oplossen van de complexiteit die gepaard gaat met het implementeren en beheren van servers op verschillende geografische locaties.

Als de eerste software die werd uitgebracht van Project Metalweaver, dat in juni werd aangekondigd, zei Dell dat de Bare Metal Orchestrator communicatieserviceproviders (CSP’s) de tools zal bieden om hun servers automatisch te ontdekken, in te zetten en te beheren.

“Met Bare Metal Orchestrator kunnen cloudcommunicatieserviceproviders de kosten onder controle houden, terwijl ze hun voorsprong uitbouwen”, vertelde Aaron Chaisson, Edge en Telecom-VP Aaron Chaisson, aan de media.

“Als je bijvoorbeeld naar alle hyperscale clouds in de wereld kijkt, is het totale aantal points of presence slechts ongeveer 600. In de telecomsector zijn er wereldwijd meer dan 7 miljard points of presence”, voegde hij eraan toe.

“Het beheren van dat type schaal is een grote uitdaging voor de telecomproviders, dus ze moeten dit vermogen oplossen om dagelijkse virtuele netwerktaken in hun hele core edge en RAN-omgeving op schaal aan te pakken, over een sterk gedistribueerde en geografische set van locaties.”

Chaisson beweerde dat de software CSP’s “tot 57% aan operationele kosten” zou kunnen besparen.

De eerste release, die vanaf november wereldwijd beschikbaar zal zijn, zal VMware ondersteunen, en toekomstige releases zullen ook RedHat en Wind River bevatten.

Dell voegde eraan toe dat het zijn open partnerecosysteem uitbreidt door zijn referentiearchitectuur, aanvankelijk beschikbaar voor VMware en Red Hat, nu beschikbaar te maken voor Wind River Studio. Het bedrijf introduceert vanaf begin 2022 ook een gevalideerde oplossing voor Mavenir Open vRAN en VMware Telco Cloud Platform om de overgang naar ORAN-technologie├źn te versnellen.

De technologiegigant maakte voor het eerst zijn intrede in de telecomruimte tijdens Dell World in mei, voordat het een hele reeks hardware en software aankondigde om zijn cloud-native telecom-ecosysteem uit te bouwen.

Destijds zei Dell’s Telecom Systems Business senior VP en general manager dat het “5G-tijdperk echt de ‘enterprise G’ is.”

“Het is het tijdperk waarin de volgende reeks van dat soort transformationele diensten in de hele economie zal plaatsvinden”, zei hij.

“Er moeten drie dingen gebeuren om dat te doen. Ten eerste moeten zij (telecombedrijven) edge computing kunnen bouwen en er geld mee kunnen verdienen. Ten tweede moeten ze de netwerkarchitecturen moderniseren – het legacy-netwerk is niet zo wendbaar als het Het is niet software-gedefinieerd — het is fundamenteel niet cloud-native. Dat komt echt bij het laatste stuk, namelijk cloud-native operaties moeten het belangrijkste mechanisme worden waarmee een communicatieserviceprovider werkt, “Hoffman voortgezet.

Meer van Dell

Posted By :hasil toge─║ sydney hari ini