De ware angst om terug te gaan naar kantoor, hilarisch gerealiseerd

Waarom ben ik hier, als ik thuis zou kunnen zijn?

Getty Images/iStockphoto

Techbedrijven maken zich zorgen.

Wat als hun werknemers het thuiswerken blijven aanbidden en het kantoor als volledig overbodig beschouwen?

Elke keer dat Apple, Microsoft en Google hun mensen naar huis bellen, verschijnt er een Covid-variant. En dan wordt het terugbellen uitgesteld.

Maar hoe langer thuiswerken de norm wordt, des te meer zullen velen misschien de voordelen gaan zien.

De gruwel van het woon-werkverkeer is slechts één facet van een levensstijl die zovelen hebben achtergelaten.

Wie heeft er echt van genoten om met vijftig van hun collega’s in een Google-bus te zitten, terwijl ze elkaar negeren en wanhopig proberen nog een uur werk te verzetten? In de veronderstelling dat iedereen in de bus hetzelfde doet.

Ja, er zijn nadelen, bijvoorbeeld dat de kinderen thuis zijn. Maar zelfs dat neemt langzaam af als kinderen weer naar school gaan.

Aan de andere kant, hoe heerlijk is het om een ​​gelukkiger huisdier te hebben, een huisdier dat constant tegen je aan wrijft, terwijl je je probeert te concentreren op een strategievergadering die zoals gewoonlijk zonder nadenken is.

Techbedrijven realiseren zich misschien nog niet hoe moeilijk het zal zijn om hun mensen terug te krijgen.

En met een onberispelijke timing — in alle opzichten — een Belgische schetsshow genaamd De Ideale Wereld dacht dat het de bazen een briljante uitdrukking zou geven van de uitdaging die voor hen lag.

Hier hebben we geschikte werknemers die terugkeren naar het kantoor en daarheen worden gebracht door hun kleine kinderen.

In een mooi omgekeerd geval zijn het de kinderen die er volwassen over zijn, terwijl hun ouders zich gedragen als kleine kinderen.

‘Kom op, je ziet je vrienden wel weer’, zegt Franks dochtertje.

Papa is niet onder de indruk. Hoofd gebogen en trillend, realiseert hij zich nu dat zijn collega’s niet zijn vrienden zijn.

Het zijn zijn rivalen, zijn vijanden. Het zijn mensen die over hem proberen te praten tijdens Zoom-gesprekken. En nu moet hij ze recht aankijken en in het echt aardig met ze spelen? Opnieuw?

Zijn manager begroet hem en vertelt hem dat ze net zo nerveus is als hij. Ze voegt er echter aan toe: “Maar we gaan plezier hebben vandaag. We gaan spreadsheets tekenen, overleggen over kwartaalresultaten.”

Frank is waarschijnlijk op afstand betrokken geweest bij dit soort activiteiten. Maar hij heeft de luxe gehad om te leren hoe hij zijn telefoon net boven het scherm van zijn laptop kan plaatsen en andere dingen kan bekijken of zijn vrienden kan sms’en terwijl de kwartaalresultatenvergadering aan de gang is.

Dit wordt natuurlijk allemaal voor de lol gespeeld. Maar de harde realiteit is dat sommige werknemers al stoppen bij het eerste teken dat ze worden teruggeroepen naar het moederschip. Een nieuwe studie suggereert dat 1 op de 6 werknemers stopt als ze terug naar kantoor worden gestuurd.

Er zijn oprechte en gerechtvaardigde vermoedens of het kantoor in de toekomst een duidelijk andere rol zal spelen dan het traditioneel bekend is.

Naarmate Microsoft Teams, Zoom en vrienden geavanceerdere tools ontwikkelen om werken op afstand aangenamer te maken — het spijt me, ik bedoel smakelijk — zal de aantrekkingskracht van het kantoor afnemen.

Bedrijven mogen nooit de geneugten onderschatten om je hele werkdag in je onderbroek door te brengen.

Posted By :togel sdy hari ini 2021 hari ini keluar