CenturyLink betaalt $ 275.000 in anti-concurrentiezaak voor overname van niveau 3

CenturyLink is overeengekomen om $ 275.000 te betalen om beschuldigingen te schikken in een antitrustzaak met betrekking tot de zakelijke praktijken van het bedrijf die voortvloeien uit de overname van Level 3 Communications.

Op donderdag zei het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) dat CenturyLink, nu bekend als Lumen Technologies, zal betalen om een ​​civiele minachtingsclaim van het DoJ te schikken.

CenturyLink verwierf Level 3 in 2016 voor $ 34 miljard in contanten en aandelen, waarbij twee telecom-, netwerk- en datacenterreuzen in de bedrijfsruimte werden samengevoegd. Lumen genereerde in 2020 een omzet van meer dan $ 20 miljard.

Om de concurrentie in stand te houden wanneer acquisities van deze omvang en dit belang plaatsvinden, hebben Amerikaanse waakhonden de leiding over de manier waarop ze worden beheerd en voltooid. In de CenturyLink-Level 3-zaak beweert het DoJ dat CenturyLink een “recidivist” is geweest door niet te voldoen aan de door de rechtbank opgelegde concurrentieverplichtingen.

Het DoJ beweert met name dat CenturyLink orders met betrekking tot concurrentiebeperkende praktijken negeerde, waaronder een niet-wervingsbepaling die het bedrijf verbiedt marketing-e-mails te sturen naar klanten die ervoor kozen om afstand te nemen van CenturyLink.

CenturyLink kreeg tijdelijk de opdracht om geen contact op te nemen met klanten in het gebied die ervoor kozen hun bedrijf te verplaatsen naar de koper van activa die tijdens de overname werden afgestoten.

Er werden echter nog steeds meer dan 100 e-mails verzonden naar personen in de omgeving van Boise City, Idaho, volgens een verzoekschrift ingediend bij een federale rechtbank in Washington DC door de afdeling Antitrust Division.

Het DoJ vroeg de rechtbank om CenturyLink te vinden in burgerlijke minachting van het bevel, en diende tegelijkertijd ook een voorgestelde schikkingsovereenkomst en bevel in. In een eindvonnis is ook het sollicitatieverbod met twee jaar verlengd.

De rechtbanken moeten het bevel goedkeuren. Indien geaccepteerd, betaalt CenturyLink binnen 30 dagen $ 275.000 (.PDF) aan de Amerikaanse overheid, inclusief de kosten van het onderzoek.

“Het verzoek om vaststelling van burgerlijke minachting is gepast omdat het bedrijf zijn gewijzigde verplichtingen heeft geschonden onmiddellijk nadat de rechtbank ze had opgelegd”, aldus waarnemend assistent-procureur-generaal Richard Powers van de DoJ’s Antitrust Division. “Als bedrijven de door de rechtbank opgelegde verplichtingen niet nakomen, zal de Antitrust Division actie ondernemen om ze af te dwingen.”

ZDNet heeft contact opgenomen met Lumen voor commentaar en we zullen updaten wanneer we iets horen.

Vorige en gerelateerde dekking


Heb je een tip? Veilig contact opnemen via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of hoger bij Keybase: charlie0


Posted By :data togel sidney