Apple Card, waarom heb je me in de steek gelaten bij het lenen van mijn iPhone 13?

In tegenstelling tot andere technologieschrijvers, zoals mijn medepresentator van Jason Squared, Jason Cipriani, heb ik geen directe recensierelatie met Apple. Dat is een voorrecht dat maar weinig schrijvers uit de branche kunnen bereiken, en in het beste geval krijgen slechts een of twee personen per publicatie. Dus wanneer de nieuwe iPhone 13 of een ander Apple-product wordt uitgebracht, ontvang ik geen recensie-leeneenheden. Elk Apple-product waar ik over schrijf, is gekocht met mijn eigen geld.

Dit maakt het gemakkelijk om objectief te blijven over de producten die ik behandel, maar het heeft ook zijn nadelen. Het is een dure gewoonte om al deze Apple-producten op jaarbasis te kopen, hoewel ik het zie als de kosten van het doen van (mijn) zaken. Maar op mijn eigen manier betalen betekent ook dat ik in de zeldzame gevallen dat het gebeurt, elke hapering van een vaste Apple-klant kan ervaren.

Vandaag was een perfect stormvoorbeeld: iPhone Upgrade Day.

Zoals geïnstrueerd, hebben mijn vrouw en ik gisteravond ingelogd op onze iPhones met behulp van de Apple Store-app om onze vooraf geautoriseerde leningen van Citizen’s One op het upgradeprogramma te doen. Dat deel was pijnloos en ging precies zoals we vorig jaar deden – je kiest je telefoonmodel, opslag en kleur en vult wat financiële informatie in. Je krijgt dan de opdracht om de volgende ochtend daadwerkelijk in de Apple Store te verschijnen om de iPhone-bestelling te verwerken.

Ik was niet voorbereid op wat er vanmorgen gebeurde.

Ten eerste vereist het afrekenproces in de Apple Store, althans voor aankopen van het upgradeprogramma, een handmatige invoer van creditcardgegevens – dit betekent dat mijn Apple Card, die als standaardbetaalmethode op mijn iCloud-account is opgeslagen, moest worden ingetoetst, samen met creditcardnummer, vervaldatum en CVV. Om 8 uur ‘s ochtends en niet helemaal op mijn eerste kopje koffie, was dit een ergernis.

Ik neem aan dat dit iets te maken heeft met de integratie van externe leveranciers met Citizen’s One. Desalniettemin zouden de twee bedrijven dit moeten kunnen oplossen en het gemakkelijker moeten maken voor Apple’s eigen creditcardklanten.

Dit was echter niet het ergste van de problemen. Na het indienen van de Citizen’s One-lening, duurde het ongeveer een minuut voordat het systeem reageerde en vertelde me meteen dat er een probleem was met de creditcardautorisatie en de lening werd geweigerd.

Na op Twitter te hebben gekeken, bleek het probleem niet te maken te hebben met de Citizen’s One-integratie, maar in feite was het Apple Card. Er werd zoveel volume door de transactiediensten van Apple en Goldman Sachs met MasterCard geduwd dat hun leveranciersintegratie opblies.

Er ontstond chaos op Twitter toen veel klanten Apple Card probeerden te gebruiken voor hun upgradeprogramma-aankopen

Jason Perlow/ZDNet

Na verschillende mislukte pogingen met de Apple Card, moest ik uiteindelijk onze Costco MasterCard gebruiken om de leningen te doen. Ik kan de Citizens One-betaling later overzetten naar mijn Apple Card, maar dat is een gedoe.

De iPhone 13 van mijn vrouw, waarop ze in de winkel kon worden opgehaald, wordt op 24 september verwacht. Omdat ik een zeer gewilde kleur, de Graphite, op mijn 13 Pro Max had gekozen, moest ik thuisbezorgen, dus het duwt dingen voor mij uit tot 6-11 oktober. Apple vertelt je niet dat je een zeer gewilde kleur hebt gekozen; het vertelt je alleen een verwachte leverdatum – als ik het had geweten, had ik een andere kleur gekozen.

De vertegenwoordiger van de klantenondersteuning van Apple vertelde me aan de telefoon dat hij kon proberen mijn bestelling te annuleren en me over te schakelen naar een minder gewenste kleur. Maar vanwege de manier waarop de leningsautorisatie werkt, zou hij die ook moeten annuleren, en AT&T zou 24 uur door het systeem moeten doorlopen om in aanmerking te komen – tegen die tijd zou ik het geluk hebben om op elk moment een telefoon te krijgen in oktober. Zijn advies? Laat mijn bestelling met rust.

Dus omdat de integratie van Apple Card niet nauw verbonden was met de app en omdat het bedrijf niet genoeg servers leverde om aan de vraag te voldoen (iets dat gemakkelijk kan worden gedaan met een hyperscale cloudserviceprovider zoals AWS of Microsoft Azure), mijn lening toepassingen — en die van ontelbare duizenden — mislukten vanmorgen.

Er gebeuren dingen, ik weet het, maar ik had beter verwacht van een bedrijf van een biljoen dollar.


Posted By :sdy togel